Hjem Bevegelser Flukten fra jentelus

Flukten fra jentelus

Skrevet avHenning Weseth 22/09/2016
jakt

Færre og færre arenaer er i dag forbeholdt menn. Kvinnen, som ikke lenger føler seg bundet til hjemmet, gir nå menn følge i politikken, næringslivet, forsvaret og i fysiske aktiviteter. Og takk for det! Men nå viser det seg at mannen trekker til skogs og opp på fjellet for å få fred.

Høsten er tiden for soppsanking, men også for den mindre fredlige aktiviteten jakt. Naturens bevingede eller firbente skapninger går hver høst inn i en usikker tid, hvor hver femte mann (!) i Norge er registrert for å kunne møte opp i naturen med et skytevåpen mellom hendene (ssb.no). Heldigvis for dyr og turgåere var det i 2015 under halvparten som faktisk løste inn jegeravgiftskortet.

Det er fortsatt noe maskulint og tøft med det å spore opp og drepe et bytte. Dette har den kvinnelige jegeren Lise Ligaard merket. Hennes innlegg denne uken i Dagens Næringsliv beskriver at jakten for henne består i første fase å finne menn som inviterer henne til et jaktlag. «Mens mine mannlige kolleger synes å bli invitert med på et stort antall jaktturer, står min telefon stille», forteller hun frustrert.

Ligaard opplever at lite er så middelaldersk som norske menns forhold til jakt. «Det finnes noen jaktlag for kvinner», fortsetter hun, «men utvalget er svært begrenset. Hvis jeg skal få dra på jakt er jeg nødt til å finne andre kvinner som ikke synes at jakt er brutalt og fryktinngytende, og som ikke mener at kjøtt helst burde kjøpes på butikken.»

Kun tretten prosent av alle registrerte jegere i 2015/16 var kvinner (ssb.no). Det er vel ingen holdbare argumenter igjen for at kvinner egner seg dårligere som jegere, så vi ønsker Ligaard og de andre kvinnene lykke til i jakten på å finne mannlige jegere som ikke er redde for jentelus.

Mon tro hva disse mennene bedriver under høstjakta som ikke sømmer seg for kvinner…

Her får du flere tips om hva du kan finne på: Bevegelser.

Ingen kommentar
0

Du vil også like