Hjem Bevegelser Endelig en historie om at lojalitet lønner seg

Endelig en historie om at lojalitet lønner seg

Skrevet avHenning Weseth 23/03/2017
francesco_totti_by_expanico-d32rbq5

Internasjonale historier fra fotballens vidunderlige verden dreier seg ofte om spillere og trenere som frivillig, eller ufrivillig bytter klubb, gjerne med høy omløpshastighet. Her er endelig et eksempel på at lojalitet faktisk kan lønne seg.

Stjernene i fotballsirkuset har en tendens til å oppleve at gresset alltid er grønnere på den andre siden. Dette resulterer gjerne i hyppige klubb-bytter med en uforskammet høy økning i årslønn.

Sporten.com skrev denne uken om Herr direktør Francesco Totti. Totti er en italiensk fotballspiller som gjerne omtales som en notorisk måltjuv.

Dette er historien om den italienske stjernen som har gjort helt andre valg. Nå får han betalingen for sin lojalitet; kontrakten ligger klar som skal lede Totti inn i en ny fase i livet – i livet etter fotballen.

40-åringen har herjet innenfor motstandernes 16-meter i en mannsalder. Det hele startet da han debuterte som 16-åring, 28. mars 1993 – for Roma.

Ikke rart klubben ønsker å beholde denne unike erfaringen spilleren har opparbeidet seg gjennom mer enn tyve år.

Selv om Tottis skjebne som fotballspiller i Roma ikke helt er avgjort, melder nå ESPN om at Romas president har uttalt at Totti har fått tilbud om en seks-års kontrakt som klubbdirektør. Kontrakten ligger der, klar til å signeres.

I en verden hvor det meste dreier seg om meg, meg og mere meg, er det godt at det kan gi resultater ved å vise lojalitet. Ulempen i dag er at man har vanskelig for å forvente lojalitet fra andre.

For at det skal fungere er man som kjent avhengig av at lojalitet mellom to parter er gjensidig. Fjorårets mirakeltrener, Claudio Ranieri, vet det meste om dette. Han ledet lille Leicester til ligagull i Premier League for første gang på 132 år.

Italieneren ble hyllet av sine egne og resten av verden for dette mirakelet. Men det var fjorårets sesong.

Halvveis ute i årets sesong fikk han sparken etter seks måneder uten tilsvarende gode resultater som i fjor – resultater det tok klubben 132 år å få til.

Da gjør det godt å høre historier om Totti og fotballklubben Roma, som begge ser verdien av et langvarig forhold – gjennom gode og dårlige tider.

Mer fra fotballens vidunderlige verden finner du på Sporten.com

 

Ingen kommentar
0

Du vil også like