Hjem TV Drama der spioner overvåkes

Drama der spioner overvåkes

Skrevet avKyrre Dahl 28/09/2017
Pine Gap Foto: Wikipedia

Nå kan du bli med under huden på en av de mest hemmelighetsfulle spionbasene i verden. Det er riktignok ikke en dokumentar men en dramaserie som utspiller seg i Pine Gap, nærmere bestemt Joint Defence Facility Pine Gap, ikke langt fra Alice Springs.

Netflix har, sammen med ABC, bestilt en ny dramaserie som utspiller seg på stedet der de amerikanske spionsatelittene overvåkes. Området kalles Pine Gap og ligger langt ute i ødemarka i Australia. Basen er svært viktig for det amerikanske forsvaret og NSAs global interception effort. Hva som faktisk foregår der er omgitt av en høy mur av hemmeligheter. Det er foreløpig ukjent når dramaserien blir sendt på norske tv-skjermer.

Det er Screentime som skal lage serien og produksjonen starter i november. Dramaserien beskrives som en internasjonal politisk thriller. Personene som står bak serien er Greg Haddick og Felicity Packard. Haddick beskriver serien som et orginalt spennende drama inspirert av moderne geopolitiske konflikter.

Internasjonale konflikter på spionbasen

Handlingen i Pine Gap utspiller seg i den hemmelighetsfulle etterretningsverdenen og setter fokus på utfordringene både nasjoner og enkeltpersoner opplever når lojaliteten er truet. Her settes den internasjonale forbindelsen mellom USA og Australia på prøve, det er personkonflikter og tragiske feiltagelser.

Serien vil bli produsert av Lisa Scott og Felicity Packard, med Bob Campbell, Rory Callaghan og Greg Haddick som executive producers, sammen med Sally Riley og Kym Goldsworthy fra australske ABC. Pine Gap støttes av delstaten South Australia og South Australian Film Corporation. Preproduksjon vil skje i Adelaide og filmen vil bli spilt inn på flere steder i Australia.

 

Ingen kommentar
0

Du vil også like