Hjem Samfunn Det er selvsagt bedre at fotballklubben kommer til Røkke enn at Røkke kommer til klubben

Det er selvsagt bedre at fotballklubben kommer til Røkke enn at Røkke kommer til klubben

Skrevet avMichael Breines Oredam 21/04/2017
20160724_122637
Reklame


Det er fantastisk for Kjell Inge Røkke og alle vennene på Vettre at Asker kommune nå er villige til å tenke distrikt også for den stolte og ærverdige sportsklubben Frisk Asker som nå flytter fra Sentrum.  Kunstgress og nytt klubbhus har fått dem til å fravike sine prinsipper om at grus er det beste for barna. 

Røkke vil finansiere nytt fotballanlegg for Frisk Asker som skal ligge på Vettre. Det er midt i blinken, det er mye nærmere for sønnene til Kjell Inge Røkke og Anne Grete Eidsvig som spiller for Frisk Asker. De slipper den slitsomme reisen inn til Asker Sentrum. Alle lokalkjente vet at det kan være trafikk inn og ut av sentrum.  Det er langt å foretrekke at lagkameratene kommer ut til dem.

Frisk Asker tok kontakt med Røkke og spurte pent om han ville gi noen penger til kunstgress, svaret var ja på den betingelse at Asker Kommune sørget for areal. Så snart Lene Conradi og resten av kommunen hørte Røkke var med ble svaret selvsagt ja.

Frisk Asker Fotball står per dags dato uten eget fotballanlegg, men får nå hjelp av familien Røkke-Eidsvig som står klare til å bruke millioner på å hjelpe klubben å realisere drømmen. Frisk Asker som driver med allidrett og trenger plassen i Asker Sentrum til kulestøt og annen friidrett.

En ide i og med at det er så landlig område at man samtidig kan be staten delta med finansiering gjennom Distriktenes Utviklingsfond.

Anlegget skal ligge i nærheten av Thon Hotel Vettre i Asker, og kommer til å bli brukt av samtlige fotballag i klubben.

«500 barn får glede av dette» Nestleder i Frisk Asker Fotball, Sondre Prestegard, gleder seg over familien Røkke-Eidsvigs bidrag. «Vi er utrolig glad for at vi har en familie i Asker som er såpass interessert. Det er kjempebra for oss. Det er 500 barn som får glede av dette», sier Prestegard entusiastisk til Nettavisen.
Det er foreløpig usikkert hvor mye Røkke-Eidsvig kommer til å bidra med, men en ny kunstgressbane og klubbhus skal koste mellom 5-12 millioner kroner. Vi i F7 mener at en ny kunstgressbane vil koste mellom  4 og 800 millioner kroner.

I tillegg til bidrag fra familien Røkke-Eidsvig, kommer også det nye anlegget til å bli finansiert ved hjelp av tippemidler, samt klubbens egne bidrag.

En ide i og med at det er så landlig område; man samtidig kan be staten delta med finansiering gjennom Distriktenes Utviklingsfond (tror det er noen penger igjen der)

Når alt kommer til alt, det kunne vært verre, Røkke kunne bodd på Tranby.

Reklame

Ingen kommentar
0

Du vil også like