Hjem Bevegelser Dagen for å snike seg ut av komfortsonen

Dagen for å snike seg ut av komfortsonen

Skrevet avHenning Weseth 29/09/2016
st-michael1

Det går de fleste hus forbi, men i dag feires St. Mikaelsdag. Mikael er en av «sjefsenglene» som gjerne fremstilles med sverd i den store kampen mot dragen. Denne dagen gir en fin anledningen til å snike seg ut av komfortsonen og møte noe i hverdagen som krever litt mot.

Etter at Karl den store på 800-tallet opplevde at det var erkeengelen Mikael som hadde bidratt til hans militære suksess, ble Mikael med pavens hjelp riksengel for hele riket hans. Det var ikke grenser for hva denne helgenen kunne gi av styrke til menneskene, og senere i historien hevdet Jeanne d´Arc at hun var utpekt av Mikael til å redde Frankrike fra England (no.wikipedia.org).

I Norge var erkeengelen Mikael en svært populær helgen i Norge på 1100-1200 tallet. Sankt Mikaelsdagen, eller Mikkelsmess, har blitt feiret 29. september siden vikingtiden da forestillingen om Mikael var ansett som svært viktig.

Dragedreperen Mikael er en symbolskikkelse som vi forbinder med mot, handlekraft og barmhjertighet. Hvert år feirer Steinerskoler og steinerbarnehager St. Mikael hvor barna gjennom tilrettelagte prøvelser og øvelser må hente frem sitt eget mot. Ved å overskride frykten i møte med det ukjente, det farlige og skumle kan de kjenne på det frydefulle øyeblikket når dragen nedkjempes (klesarven.no).

Dette høres ut som noe vi voksne også kan trenge. Det ligger nok av prøvelser i hverdagen som kan overvinnes med en viss porsjon mot. Det handler om å snike seg ut av komfortsonen og «møte dragen». Kommer man ut på andre siden som «seierherre» kan det vanke en god følelse av mestring.

St. Mikaelsdag, anledningen for å snike seg ut av komfortsonen.

 

 

 

 

Ingen kommentar
0

Du vil også like