Hjem Sport Crystal Palace sjef Steve Parish: «Brexit er en fantastisk mulighet for engelsk fotball

Crystal Palace sjef Steve Parish: «Brexit er en fantastisk mulighet for engelsk fotball

Skrevet avMichael Breines Oredam 14/04/2017
parade1
Reklame


Brexit vil gjøre det vanskeligere for unge norske talenter å melde overgang til engelske klubber på akademi nivå, hvilke hindre som vil komme er enda uavklart, det er først nå utmeldingsforhandlingene har startet og det kommer til å ta tid. Men en ting som er helt sikkert, den viktigste grunnen til Brexit er ønske om å redusere arbeidsinnvandringen.

Crystal Palace sjef Steve Parish har allerede begynt å glede seg til den dagen det blir vanskeligere for utlendinger å befolke akademiene.  Parish er overbevist om tilstedeværelsen av så mange spillere fra EU-landene i akademier hemmer utvikling av lokale fotballspillere.
Han mener Storbritannias exit fra EU representerer en «fantastisk mulighet» for engelsk fotball for å løse det han anser en ubalanse i klubb akademier, og til stor fordel for det engelske landslaget som vil ha mer å velge mellom.

På grunn av fri flyt av arbeidskraft innenfor EU og dermed ingen mulighet for å hindre klubber i å ha så mange utlendinger de ønsker. Som en reaksjon har Premier League innført regelen om at minst 8 av de som stiller til start skal være «homegrown».

Det betyr at en spiller, uavhengig av hvor de kommer fra må ha spilt minst en kamp for et engelsk lag (England, Skottland, Wales, Nord-Irland og Irland) før de har fylt 21 år.  Det er derfor du ser veldig mange unge talenter som har nøyaktig en kamp på CVn før de blir sendt tilbake til benken og akademitrening.

Akademiene fylles opp av europeiske talenter og presser de lokale ut, det er klart at når engelske klubber med letthet kan søke talenter i hele Europa at det blir vanskeligere for de lokale spillerne å få mulighet til å utvikle seg.  Steve Parish håper vanskeligere innvandring skal skape en ny vår for engelsk fotball.

Flere Engelske lag vurderer nå å etablere akademi innenfor EU og signere inn spillere der, «homegrown» regelen sier ingenting om hvor de må trene, bare at de må spille en kamp før de blir 21 år. Det er også representanter for det engelske fotballforbundet som ønsker endring av regelen eller at den slettes.  Flere av de som representerer de store klubbene i forbundet har fremlagt et syn om at akademi blir mindre spennende med reduserte muligheter for utenlandske spillere og peker på at mye av Premier League sin suksess kommer av at lagene og serien følges over hele verden.

Etter Brexit blir det mye vanskeligere å få opphold og arbeidstillatelse i England også for fotballtalenter fra Norge.

Les Sporten.com for det siste innen, ja du gjettet riktig, sport.

 

 

 

 

Reklame

Ingen kommentar
0

Du vil også like