De vant over døden, klarte historieeksamen, reddet verden og startet verdens mest populære rockeband og hvis du ikke synes det var nok så klarte de å etablere en ny verdensorden der alle var «excellent» mot hverandre.

Bill & Teds Excellent Adventure og Bogus Journey

Er du i rett humør er disse filmene fantastisk morsomme den dag i dag, det var starten på Keanu Reeves (Matrix, Point Break, Constantine) sin karriere. Han andre (Bill) er det ingen som husker navnet på lenger.

Det som gjør disse filmene så bra er at de er vanvittig tåpelige og samtidig meget godt skrevet. Hvordan historien (eller mangelen på) ble drevet fremover var i sin tid nyskapende, det blir spennende å se om de samme manusforfatterne nå nesten 1000 år senere klarer å gjøre det igjen.

Bill: Alex Winter “Vi har jobbet med det for, som i seks år. Vi er til knes i manuset, det er blitt skrevet av Chris Matheson og Ed Solomon, som skrev de to første, de er fantastiske forfattere, og manuset er stor. Vi har et skript, vi har en direktør, har vi et studio – vi prøver bare å spikre ned en startdato “.

Alex Winter sier at det ikke hadde blitt noe av prosjektet hvis ikke Keanu Reeves eller de originale manusforfatterne var med. Det er ikke satt noen startdato for produksjon enda annet enn at det kommer til å skje neste år.

bill og ted

Den første filmen ble hetende Bill og Teds eventyrlige reise på norsk og kom i 1987, I denne filmen hadde de to idiotene problemer med historieeksamen, men de fikk hjelp av Napoleon, Billy the Kid, Sokrates, Freud, Djengis Khan, Jeanne d’Arc, Abraham Lincoln og Beethoven som de plukket opp i en tidsreisene telefonkiosk. Fire år senere kom oppfølgeren Bill & Ted’s Bogus Journey og da var budsjettet vesentlig større for Keanu Reeves var blitt en stor stjerne.