Hjem Reise Adriaterhavets perle rykker nærmere

Adriaterhavets perle rykker nærmere

Skrevet avKyrre Dahl 02/10/2017
Dubrovnik Foto: TUI
Reklame


Hva har filmer som Game of Thrones, Star Wars: The Last Jedi, Robin Hood til felles? De er alle innspilt i den kroatiske byen Dubrovnik, som har tilnavnet Adriaterhavets perle. Nå blir det flere direktefly fra Norge.

Kroatia rykker stadig oppover i popularitet hos nordmenn og har mange koselige små og store byer i naturskjønne omgivelser. En av favorittene er Dubrovnik:

– Dubrovnik har blitt et attraktivt reisemål, både for historisk interesserte og ferierende som vil ha en kombinert reise med sol, strand og by. Det sier Nora Aspengren, Kommunikasjonsansvarlig i TUI. Det er det ideelle reisemålet hvis du vil ha valuta for pengene og være i omgivelser som beriker sinnet, sier hun.

Kombinasjonen av de flotte omgivelsene med dramatisk kystlinje og et innbydende Adriaterhav har fått reiseglade nordmenn til å falle for Dubrovnik. Derfor åpner TUI nå direktereiser til denne kroatiske kystperlen.

Copacabana ligger faktisk i Dubrovnik

Dubrovnik kan by på mer enn bare byvandringer og restaurantbesøk. I sentrum av byen finner du nemlig en fin badestrand som heter Copacabana.

Dubrovnik er regnet som en av de vakreste og best bevarte byene i middelhavsområdet, ifølge Wikipedia. Byen ble utsatt for et voldsomt bombardement under krigen i det tidligere Jugoslavia i 1991.

Dette skadet store deler av Gamlebyen, til tross for at denne var helt uten militær betydning. Gamlebyen er i ettertid rehabilitert.

Byen ble grunnlagt i 639 og har nå fått en plass på Unescos verdensarvliste. I middelalderen var Dubrovnik en rival til Venezia, som den eneste frie bystat i det østlige Adriaterhavet. Storhetstiden for byen var i det 15. og 16. århundre.

Ifølge TUI har etterspørselen for reiser til Kroatia langt fra nådd toppen, og høy kundetilfredshet er en av grunnene til at nordmennene velger å feriere i landet flere ganger.

– Kroatia er blant de reisemålene med størst vekst i andelen reisende fra Norden. I løpet av de siste årene har Kroatia vært en av destinasjonene som har blitt utsolgt på rekordtid. Det er en av hovedårsakene til at vi nesten dobler antallet plasser til Kroatia neste sommer, sier Aspengren.

Reklame

Ingen kommentar
0

Du vil også like